Explorează Delta Dunării

Oportunitatea de a trăi o experiență unică într-un mediu natural spectaculos
Cazare Paște Delta Dunării

Cazare în Delta Dunării

Delta Dunării este o destinație turistică populară, oferind o gamă largă de obiective turistice, printre care:

Lacurile din Delta Dunării - ideale pentru pescuit și observarea păsărilor.

Nimic nu se compara când navigați pe un lac plin de nuferi, sau când întâlniți colonii de păsări. Lacurile constituie o categorie morfohidrografică importantă în ansamblul Deltei Dunării. Din inventarierea lacurilor efectuată înainte de 1960, a rezultat un număr de 668 de lacuri, însumând 31.262 ha (9,28% din suprafața Deltei Dunării). În urma acțiunii de desecare a lacurilor din cele mai mari amenajări agricole din Delta Dunării, Sireasa și Pardina, numărul total al acestora a scăzut la 479 (lacuri mai mari de 1 ha), iar suprafața totală a ajuns la 25.666 ha (7,82% din suprafața Deltei).

Rezervația Biosferei Delta Dunării - se pot vedea o varietate de specii de animale și plante native.

Această rezervație a fost desemnată de UNESCO ca fiind una dintre cele mai importante zone din lume. Rezervația Biosferei Delta Dunării este un loc esențial pentru iubitorii de natură și pentru cei care doresc să înțeleagă importanța conservării biodiversității.

Satul Letea - acest sat este cunoscut pentru pădurile sale unice în Europa.

Pădurile de la Letea sunt un loc popular pentru turiști, care vin să exploreze această zonă unică și să admire frumusețea lor. În plus, acestea sunt un important punct de atracție pentru iubitorii de natură, oferind oportunități pentru drumeții și pentru a vedea diverse specii de animale și plante.

Faleza Dunării - aceasta oferă o priveliște spectaculoasă asupra Dunării.

Incepe la Mila 2 si pe langa casele tipice de culoare albastru si verde, poteca este punctata de cladiri noi (in mare parte hoteluri si cazari) pana ajungi in centrul vechi al orasului.

Delta Museum - acest muzeu prezintă istoria și cultura Deltei Dunării.

Situat în apropierea falezei orașului, Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării formează, alături de alte două muzee, moscheea musulmană și alte clădiri de patrimoniu aflate în vecinătatea sa, centrul cultural al orașului Tulcea.

Plajele din Delta Dunării - acestea sunt perfecte pentru a te bucura de soare și Marea Neagră

Dacă te-ai săturat de aglomeraţia din staţiunile celebre ale litoralului românesc, dacă te-ai săturat de gălăgie, miros de mici şi hamsii şi vrei o oază de linişte în care să îţi petreci un sejur sau doar un weekend de relaxare, atunci Delta Dunării este cea mai bună opţiune de vacanţă.

Excursii cu barca - acestea sunt o modalitate minunată de a explora Delta Dunării și de a vedea speciile de păsări și peisajele unice.

Delta Dunării este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din România, iar excursiile pe care le poţi face aici sunt o oportunitate de a descoperi frumuseţile naturii, dar şi și cultura specifică zonei.