Delta Dunării - atracții turistice

Cazare Paște Delta Dunării

Obiective turistice Delta Dunării

Delta Dunării este o destinație turistică extraordinară de vizitat, cu foarte multe atracții naturale, dar și o bogată biodiversitate. Putem afirma că este chiar una dintre cele mai frumoase zone naturale din Europa, având în vedere peisajul unic, nealterat de intervenția umană, multitudinea speciilor de păsări întâlnite, unele dintre ele fiind extrem de rare, chiar pe cale de dispariție, dar și numărul mare de animale sălbatice. Am sumarizat mai jos câteva dintre principalele obiective turistice din Delta Dunării pe care trebuie să le ai în vedere și pe care le poți admira când vizitezi această zonă extrem de frumoasă.

Lacurile din Delta Dunării

Nimic nu se compară cu sentimentele ce apar atunci când navigați pe un lac plin de nuferi sau când întâlniți colonii întregi de păsări. Lacurile din Delta Dunării sunt ideale pentru pescuit, dar și pentru admirat și observat păsările. Lacurile constituie o categorie morfohidrografică importantă în ansamblul Deltei Dunării. În prezent, regăsim 479 de lacuri în deltă, lacuri mai mari de 1 ha, iar suprafața totală a acestora ajunge la 25.666 ha, adică 7,82% din suprafața Deltei Dunării.

Rezervația Biosferei Delta Dunării

Această rezervație a fost desemnată de UNESCO ca fiind una dintre cele mai importante zone umede din lume, în special ca habitat al păsărilor de apă, fiind inclusă în Patrimoniul Mondial în 1991. Rezervația Biosferei Delta Dunării este un loc ce trebuie vizitat neapărat de iubitorii de natură, de cei care doresc să înțeleagă importanța conservării biodiversității.

Satul Letea

Acest sat este înconjurat de Pădurea Letea, una dintre cele mai vechi păduri de stejar din Europa. Pădurea de la Letea este un loc popular pentru turiștii care vin să exploreze această zonă unică și să admire frumusețea ei și a copacilor săi seculari. În plus, acestea sunt un important punct de atracție pentru iubitorii de natură, oferind oportunități pentru drumeții și pentru a vedea diverse specii de animale și plante.

Faleza Dunării

Aceasta oferă o priveliște spectaculoasă asupra Dunării. Începe la Mila 2 și, pe lângă casele tipice de culoare albastru și verde, ies în evidență și cladirile noi (hoteluri și cazări). Faleza are o lungime de aproximativ 5 km, iar de-a lungul său pot fi admirate bărcile, navele de marfă care străbat Dunărea, dar și ruinele orașului. Odată cu lăsarea serii, iluminatul este unul special pentru orientarea navelor, astfel că pe partea dreaptă a Dunării, partea falezei, lumina este de culoare roșie, în timp ce pe partea cealaltă se poate observa culoarea verde.

Delta Museum

Situat în apropierea falezei orașului, acest muzeu prezintă istoria și cultura Deltei Dunării. Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării formează, alături de alte două muzee, moscheea musulmană și alte clădiri de patrimoniu aflate în vecinătate centrul cultural al orașului Tulcea.

Plajele din Delta Dunării

Dacă te-ai săturat de aglomeraţia din staţiunile celebre ale litoralului românescşi vrei o oază de linişte în care să îţi petreci un sejur sau doar un weekend de relaxare, atunci plajele din Delta Dunării sunt opțiuni perfecte pentru a te bucura de soare și de Marea Neagră.

Excursii cu barca

Delta Dunării este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din România, iar excursiile pe care le poţi face aici sunt o oportunitate de a descoperi frumuseţile naturii, dar şi și cultura specifică zonei. Speciile de păsări întâlnite la tot pasul, nuferii care se întind pe suprafețe considerabile și animalele sălbatice vor contribui la crearea unor amintiri excepționale.